top of page
omschrijving

omschrijving

Een huis in het bos.

 

Deze unieke nieuwbouw, in het bos genestelde woning, wordt getypeerd door haar fijne detailleringen. Opvallend zijn de metselwerk-raam-verknopingen, waarbij de gevelvlakken mekaar ook werkelijk in één punt raken. De grotere raampartijen openen op de bostuin achteraan of naar de boomkruinen vooraan aan de straat.

 

Naar de straat is dit huis eerder gesloten, naar het bos daarentegen is het helemaal opengewerkt. Speciale raamdetails onderlijnen de vlakverdeling. Deze zuivere vlakverdeling wordt versterkt door de gevelhoge ramen die de dakrand vormen.

 

Binnenin zijn de in elkaar doorlopende ruimten functioneel verdeeld met kastenwanden en door een haardvuur. Ook naar de binnenruimten werken de grote raampartijen sterk door en geven verschillende sferen en zichten aan de binnenruimten. Het hoge via het dak binnenvallend zenitaal licht, geeft en museaal ruimtelijk effect aan de leefruimte en de vide waarboven zich de bureauruimte situeert. Er is gezocht naar een doorgedreven soberheid en eenvoud in alle detailleringen die resulteren in een krachtige uitstraling.

 

 

beelden

beelden

plannen

plannen

meer info

meer info

project

locatie

periode

oppervlakte

K-peil

E-peil

nieuwbouw - vrijstaande ééngezinswoning

 

Antwerpen - Grobbendonk

2013

312 m2

20

40

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page